Hae tästä blogista

tiistai 23. elokuuta 2011

Työelämästä pudonneilla uhkana lipeäminen myös TE-keskusten palveluista

Työttömien joukkoon on kehkeytymässä vaille työllistämispalveluja jäävä joukko. Osa työttömistä luokitellaan jo sellaiseen joukkoon joiden työllistämistä ei enää auteta TE-toimistosta lainkaan. Työ- ja elinkeinoministeriö on vuoden alussa linjannut keskittävänsä palvelut niille, joilla on mahdollisuus työllistyä avoimille työmarkkinoille. Työministeri tyrmää syrjivän käytännön.
Vuoden alusta ovat virkailijat TE-keskuksissa luokitelleet työttömät työttömyysslangilla segmentteihin. Segmenteissä pahnanpohjimmaiseksi jäävät ihmiset, joita kutsutaan etuusasiakkaiksi. Virkailijan kirjoittama "R7-merkintä" johtaa niin sanottuun nelossegmenttiin, joihin kuuluvia ei enää auteta työelämän piiriin.
Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeistaa näin: "Tämä merkitään segmentiksi sellaisissa tilanteissa, joissa työnhakijan työllistymistä ei voida auttaa TE-toimiston keinon." Nämä ihmiset ovat useasti vähemmän koulutettuja työttömiä, ikääntyneitä tai jopa työkyvyttömiä.
Jo keväällä Tampereella 1 000:tta pitkäaikaistyötöntä 4 000:sta uhkasi heitto ulos TE-keskuksen kirjoilta. Työttömien Valtakunnallisen Yhteistoimintajärjestön (TVY:n) puheenjohtajan Lea Karjalaisen mukaan se saatiin kuitenkin estettyä.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/tyoelamasta_pudonneilla_uhkana_lipeaminen_myos_te-keskusten_palveluista_2807063.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti