Hae tästä blogista

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

UUSI VALTUUSTO-UUSI AIKA?

VAADIMME UUDELTA VALTUUSTOLTA SUUNNANMUUTOSTA TYÖLLISYYSPOLITIIKKAAN

Turun työttömyysaste on virallisten tilastojen valossa laskussa. Tämä on positiivista, mutta onko tämä ihan totta?Tilastot usein kaunistelevat todellisuutta ja työttömyysluvut ovat ehkä pahimmin kaunisteltuja. Todellisuudessa ruokajonot jatkavat kasvuaan eikä kunnollisia töitä joilla ihminen tulisi toimeen omillaan ole saatavilla. Kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluihin ja muihin temppuiluihin, kuten yrittäjäksi leimaamiseen, katoaa valtaosa työttömyyden rasittamista kansalaisista. Vajaatuloisuus, joka on seurausta poliittisista päätöksistä, on hyvin yleistä.Pienituloiset joutuvat jatkuvasti miettimään keinoja joilla pysyisi hengissä.
Oma lukunsa on tietysti toimeentulotuen siirto Kelalle , toimenpide joka osoittautui fiaskoksi. Yhä syvenevässä ahdingossa olevat kansalaiset joutuvat valitsemaan ostaako ruokaa vai lääkkeitä.Myös asunnottomuus on vaarassa lisääntyä.

Työttömyys ja vajaatuloisuus ovat merkittävin syy kunnan talousongelmiin. Turku maksoi työmarkkinatuen kuntaosuutta lähes 25 miljoonaa euroa viime vuonna. Tämä kelasakoksi nimetty rahasumma on vuosi vuodelta kasvanut ja sen maksaminen voitaisiin välttää hyvillä työllisyystoimilla. Voidaan hyvin ajatella että meillä on 25 miljoonan euron mahdollisuus luoda työtä ja toimeentuloa kansalaisille. Tekemätöntä työtä on paljon, esimerkiksi kierrätyksen parissa, jossa mm raaka-aineeksi sopivaa paperia menee paljon poltettavaksi koska sen kerääminen Turun omakotialueilla ei toimi. Roskaongelma mm jokirannassa on jatkuvasti ajankohtainen.Paljon muutakin löytyy kun otetaan sellainen asenne että kansalaisten työ on arvokasta. Nyt purkamaan työllistymisen esteitä!

Kansalaisten eriarvoistumiskehitys on katkaistava nyt! Osallisuus yhteiskuntaan syntyy ihmisen aseman kautta. Työttömän osa on kurjistuminen, joka kumuloituu työttömyyden pitkittyessä. Pitkäaikaistyöttömyys on torjuttava ja nuorisotyöttömyys hävitettävä kokonaan!

Itsenäinen ansiotulo merkitsee paitsi väheneviä kuluja myös lisää veronmaksajia. Tavoitteena on oltava itsenäisten kansalaisten Turku, jossa ihmiset ansaitsevat elantonsa ja ovat päätösvaltaisia omissa asioissaan. Emme ole karjaa jota ruokitaan ruokajakeluilla!

EROON RUOKAJONOISTA
HALUAMME KANNUSTAA UUTTA VALTUUSTOAMME HYVIIN TYÖLLISYYSRATKAISUIHIN!
Mielenosoitus kaupungintalolla 12.6.klo 17


kirjoitti Jari
http://duuniavailla.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti